PIOS info avond

                                                           

 

 

 

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Donderdag 1 oktober ben je van harte welkom om kennis te maken met PIOS Studiebegeleiding Sneek. We vertellen je op onze informatieavond graag waarom je kunt kiezen voor PIOS en hoe wij bijdragen aan de succeservaringen van kinderen op basis- en middelbaar onderwijs.

 

Op deze avond kunnen de medewerkers van PIOS je meer vertellen over alle begeleidingsvormen van PIOS. Onze orthopedagoog Kirsten Weissenbach geeft een presentatie over de nieuwe cursus ‘coaching bij omgaan met dyslexie’, Patricia Vroomen vertelt over huiswerkbegeleiding bij PIOS en ten slotte geeft Koos Nederhoed een korte presentatie over wat Examentraining Friesland een leerling te bieden heeft tijdens het examenjaar.

 

Bijspijkeren met rekenen en taal                                                                            

Sommige kinderen in het basisonderwijs komen niet goed mee met de rest van de klas doordat ze moeite hebben met rekenen of taal en lopen daardoor achterstand op. Deskundige ondersteuning op dit gebied kan hiervoor een oplossing zijn.

Bij PIOS wordt ‘Bijspijkeren met rekenen en taal’ heel specifiek gericht op de individuele behoefte van een kind. Ieder kind is tenslotte uniek en heeft het meest aan een op maat gemaakt programma. De begeleiding van kinderen vindt altijd plaats in een prettige en huiselijke sfeer, waar ze zich op hun gemak kunnen voelen.

 

NIEUW BIJ PIOS: Coaching bij omgaan met dyslexie                                                  

De diagnose dyslexie kan naast problemen met lezen en spelling, ook problemen op sociaal emotioneel gebied met zich meebrengen. Kinderen kunnen te maken hebben met frustraties omtrent lezen en spelling terwijl ze zien dat het hun klasgenoten veel makkelijker afgaat. Dit kan van invloed zijn op de eigenwaarde en motivatie van een kind. Niet alleen voor kinderen is dit moeilijk maar ook voor ouders kan het lastig zijn om met de diagnose dyslexie om te gaan. Veel kinderen komen in aanmerking voor een dyslexiebehandeling die vergoed  wordt door de gemeente. Als uw kind hiervoor niet in aanmerking komt of u en uw kind hebben behoefte aan een vervolg op deze behandeling kunt u kiezen voor PIOS!

 Onder begeleiding van een deskundige orthopedagoog krijgt u samen met u kind                   

  • Ondersteuning op sociaal-emotioneel vlak
  • Psycho educatie
  • Tips & Tricks om thuis te oefenen met spelling en lezen

 

 Zowel bij Bijspijkeren met rekenen en taal’ als ‘Coaching bij omgaan met dyslexie’ stellen we na een uitgebreide intake een handelingsplan op voor een periode van ten minste drie maanden. In die periode krijgt uw kind één keer per week 60 minuten begeleiding.

 

  • Bij aanmelding op de informatieavond voor één van de 2 bovenstaande trainingen van 3 maanden (12 weken) krijgt u de eerste 2 begeleidingsuren gratis.

 

Huiswerkbegeleiding

Als je kind op de middelbare school een steuntje in de rug nodig heeft, kan het bij PIOS in een prettige en rustige omgeving onder deskundige begeleiding huiswerk maken. We maken een planning voor een middag, plannen toetsen in tot 2 weken van te voren. Al het huiswerk wordt gecontroleerd en nagekeken en toetsen en so’s worden overhoord.

 

NIEUW: de PIOS-app

Binnenkort is alle informatie over het gemaakte huiswerk van onze leerlingen binnen handbereik met de nieuwe PIOS-app. De begeleiders zetten de vorderingen van u kind in de app en u kunt deze thuis met gemak volgen.

 

  • Bij aanmelding op de informatieavond voor huiswerkbegeleiding voor een periode van ten minste 3 maanden, krijgt u de eerste 2 weken gratis.

 

ExamentrainingFriesland

Bij de start van dit schooljaar zijn PIOS en Examentraining Friesland (ETF) een intensieve samenwerking aangegaan. ETF is speciaal gericht op de eindexamenkandidaten in het vo-onderwijs en opereert vanuit Sneek. ETF heeft voor alle eindexamenvakken vakkundige docenten en geeft trainingen op diverse schoollocaties. Steeds meer scholen roepen de hulp in voor examentrainingen in de vakanties en in de weekenden.

 

Dus als je wat wilt weten over alle begeleidingsvormen en trainingen bij PIOS en ETF, ben je van harte welkom op donderdag 1 oktober vanaf 19.30 uur, locatie Expertisecentrum Odyssee, Simmerdyk 3, Sneek (ingang basisschool De Wetterwille). Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website sneek@pios.nl of een bericht sturen naar 06-55287022.

Ben je verhindert, kom dan voor meer informatie gerust een keer kijken bij Pios. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend vanaf 13.30 uur tot 18.00 uur.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het PIOS team en Eindexamentraining Friesland