Workshop gewonnen met het project 'Een Doekje OPEN'

Súdwest-Fryslân  gaat OPEN voor KH2018 met het kick-off programma Doekje OPEN over Súdwest-Fryslân!

 

Op 3 oktober hadden de juryleden Marga Houtman, Lambert Fortuin, Kate Schlingemann, wethouder Mirjam Bakker en onze cultuurcoach Annemarie van der Reijden de eervolle maar ook lastige taak om de winnaars te kiezen uit de OPEN-ontwerpen van de kinderen in onze gemeente.

 

De jury is aangenaam verrast door de vele mooie ontwerpen en erg blij met álle ontwerpen die gemaakt zijn door de kinderen!

 

Elk ontwerp is gejureerd aan de hand van de volgende criteria:
1). De leesbaarheid als het op een doek wordt afgedrukt;
2). De originaliteit, zeggingskracht en inhoud van het ontwerp;
3).  De verbinding tussen tekst en beeld, het terugkomen van de eigen omgeving en beleving in het ontwerp;
4). Omgang met het begrip OPEN (het concept);
5). Keuze ontwerp, structuur, materiaalgebruik en besteding van aandacht aan het ontwerp.

 

De scholen die meer dan één ontwerp hebben ingestuurd hebben inmiddels een juryrapport ontvangen met daarin het winnende ontwerp voor de eigen school.

 

De jury heeft vervolgens de winnende ontwerpen van de scholen bij elkaar gelegd om daaruit de drie mooiste ontwerpen te kiezen uit de onder- midden- en bovenbouw inzendingen. Vrijdag 14 oktober was de prijsuitreiking in de Waltastins in Sneek. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Mirjam Bakker: de drie winnaars mogen met de hele klas een workshop doen in Cultuur Kwartier Sneek!

 

Deze drie scholen zijn als winnaar uit de bus gekomen:

 

  • De Twatine uit Gauw met het winnende ontwerp van de onderbouw. De jury vindt het gedicht van de kinderen prachtig en roemt de mooie verbeelding van het concept OPEN, de variatie en de kleurrijke tekeningen. De persoonlijke uitspraken van de kinderen zijn eigen en grappig.
  • ‘t Raerderhiem uit Raerd met het winnende ontwerp van de middenbouw. Het is een ingetogen maar toch kleurrijk geheel. Het straalt een ‘OPEN’ en welkom gevoel uit. De invulling van de letters past goed bij het thema van OPEN. Het ontwerp is prachtig van kleur. De eigen omgeving is mooi vormgegeven, met veel gevoel voor detail. De vier letters zijn als vensters op de omgeving van Raerd!
  • (V)SO Sinne uit Sneek met het winnende ontwerp van alle SINNE leerlingen. De jury vindt het geheel van kleurige letters en zwart-wit tekeningen prachtig. De beleving komt tot zijn recht in de tekeningen. Hier worden de verhalen vertelt. De gekozen achtergrond versterkt het totale beeld.

 

De gemeente is zo blij met de ontwerpen dat ze van elk ontwerp een extra spandoek laat maken zodat de kunstwerken op doek als reizende expositie ook te zien zullen zijn bij verschillende evenementen in de gemeente!