Stichting Odyssee

Odyssee biedt eigentijds onderwijs voor kinderen en jongeren uit Sneek en omgeving. In een uitdagende, veilige en duidelijke leeromgeving kunnen onze leerlingen zich op onze vijftien scholen voorbereiden op hun toekomst en zich ontwikkelen tot kritische en actieve mensen. Daarbij blijft niemand aan de kant staan. Bij ons telt elke leerling mee, ongeacht mogelijkheden, godsdienst of cultuur.

Oog voor verschillen

Elke leerling is anders. Met onderwijskundig, pedagogisch en didactisch maatwerk spelen we zo goed mogelijk in op die verschillen. Onze leerkrachten verstaan hun vak en halen uit elke leerling het voor hem of haar optimale. Dat doen ze in samenspraak met de ouders en andere betrokkenen bij de school.

Kleurrijk

Odyssee is een dynamische en kleurrijke organisatie die initiatieven neemt en inspeelt op gebeurtenissen binnen en buiten de school. Wij staan open voor iedereen. Vernieuwen en ontwikkelen staan bij ons hoog in het vaandel. Veiligheid en respect zijn belangrijke waarden voor ons.

Odysseus en de Odyssee

Onze naam Odyssee verwijst naar een dichtwerk van de Griekse dichter Homeros over de tocht naar huis die de ontdekkingsreiziger Odysseus maakt na de Grieks-Trojaanse oorlog zo’n 3.000 jaar geleden. Tijdens deze reis beleeft Odysseus vele avonturen die hem inzicht geven in een diepere werkelijkheid: de zoektocht naar zichzelf.