Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Ouderportaal Social Schools

Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een simpele, visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van waaraan gewerkt wordt. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het? 

De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over een sportdag, een excursie of informatie over de lesmethode waarmee gewerkt wordt. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving. U kunt agendapunten in uw app rechtstreeks toevoegen aan uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen en vergeet u nooit evenementen. Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje.

Afgesloten omgeving

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

AVG

Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) heeft je school toestemming nodig voor het publiceren van beeldmateriaal van je kind(eren). Je school moet bovendien kunnen aantonen dat ze toestemming hebben van de ouders van hun leerlingen. Via Social Schools is het eenvoudig mogelijk om de beeldvoorkeuren van je kind(eren) in te regelen:

Via de website: Ga naar: Mijn kinderen > je kind > Beeldgebruikvoorkeuren > geef je voorkeuren op

Via de mobiele apps: Ga naar: Kinderen > je kind > Beeldgebruikvoorkeuren